0623387794 hallo@thobien.nl

2 Daagse training

Connecting Touch Therapy

Geen pijn, geen stress.

Meer ontspanning, meer lichaamsbeleving!

In een wereld waarin gehandicapten en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

steeds minder met aandacht worden aangeraakt, kun jij het verschil maken!

Speciaal voor ALLE verzorgers van gehandicapten en

mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.

2 Daagse Training Connecting Touch Therapy.

De kracht van CONTACT.

Op 27 oktober en 4 november ervaar jij de kracht van CONTACT

Er zijn verzorgers die hun werk met gehandicapte en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel doen vanuit gewoonte, maar is ook een groep die graag méér wil. Het zijn mensen die open staan voor vernieuwing. Die enthousiast worden van nieuwe initiatieven.

Tijdens deze twee daagse training leer ik je alles over de verschillende ritmische massages van de Connecting Touch Therapy.

Hoe kun je de contactmomenten  die jullie samen hebben verdiepen door het geven van eenvoudige ritmische hand-, voet(reflex)- of hoofdmassages, hand- of voetenbad. In combinatie met 100% biologische en veilige massageolie en essentiële oliën met therapeutische werking die het lichaam op natuurlijke wijze ondersteund.

Wat ga je leren.

 • Ritmische hand-, voet(reflex)- en hoofdmassage.
 • Hand- en voetenbad maken.
 • Effecten van massage bij gehandicapten en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.
 • Veilig gebruik van 100% biologische massage oliën en 100% biologische essentiële oliën met therapeutische werking.
 • Specifieke benadering en omgang doelgroepen.
 • Reacties op massage.
 • Pijn en ontspanning bij (ernstig meervoudig en verstandelijk) gehandicapten en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel herkennen.
 • Indicatie en contra-indicaties.

©2017 Yvonne Houben

Wat kun jij verwachten

Leren + geven = Leren geven

Geven + ontvangen = Voldoening

Tijdens deze twee dagen leer jij hoe je nog meer voldoening kunt krijgen in het verzorgen van gehandicapten en mensen met Niet Aangeboren hersenletsel.

 • Ik geef jou alles wat ik geleerd heb in het geven van massages aan gehandicapten en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.
 • De kracht van masseren is door deze eerst zelf te hebben ondergaan. Je leert de massage geven èn ontvangt alle massage zelf zodat jij ervaart en voelt wat de massages met je doen.
 • Veel praktijkervaringen.
 • Cursusboek.
 • Vegetarische en biologische lunch.

Data: 

27 oktober en 4 november 2017

Tijd: 9.30 tot 16.30 uur

Locatie:  

Gewoon bij Winny

Hoogeveenseweg 14A

2391 NR Hazerswoude-Dorp

Prijs:            

€ 300,00.

Early Bird Ticket:  tot 1 oktober 2017 €249,00.

Aantal cursisten: maximaal 10

Ik meld mij aan voor de 2 Daagse Training Connecting Touch Therapy

Het was een leerzame cursus. Thobien legt alles goed, rustig en duidelijk uit. Ik vond het erg leuk, heb er veel van opgestoken en is goed toepasbaar op mijn werk. Ik raad de training aan iedereen aan die met gehandicapten werkt, ook aan de ouders.

Marjan

groepsbegeleider logeerhuis, Gemiva

De cursus was duidelijk, prettig en ik kan het zeker gebruiken in mijn werk. Ik weet nu al dat er cliënten zijn die hier gebruik van willen maken. Ik raad de training iedereen aan die met mensen werken met een lichamelijke en verstandelijke beperking.

Ria

groepsbegeleider woonhuis, Gemiva

Ik heb honger naar meer. Het was interessant, leerzaam, duidelijk, informatief. Blijf vooral zo rustig, duidelijk en open in wat je doet en wilt bereiken. Je hebt een hele fijne manier van uitleggen en het was daarbij nog erg gezellig. Ik raad de cursus zeker aan om te volgen.

Lisette

Groepsbegeleider woonhuis, Gemiva

De 2-daagse training voldeed meer dan ik zelfs verwacht had. Er was een fijne, duidelijke uitleg waarin veel praktijkvoorbeelden werden gegeven.

Debbie

groepsbegeleider logeerhuis, Gemiva

Prettige combinatie van praktijk en theorie. Alles werd duidelijk voorgedaan en daarna konden we de  massages zelf op elkaar oefenen. Het was prettig dat Thobien veel vanuit haar eigen ervaring dingen vertelde. Waar we op moeten letten zoals toestemming vragen aan o.a. ouders.

Julia

groepsbegeleider logeerhuis, Gemiva

Het was een heel praktische cursus waarmee je makkelijk aan de slag kunt. Het is prettig dat we de massages thuis op video terug kunnen kijken om te oefenen.

Het was fijn om te geven en te ontvangen. Zo voel je wat het doet als je het een keer aan een cliënt geeft. Ik vond het prettig dat je veel praktijkvoorbeelden gebruikte om te verduidelijken wanneer je de massages kunt geven. Ik zie zeker mogelijkheden binnen mijn werk.

Ik vond het heel interessant en gezellig. Je bent relaxed in het vertellen en het voordoen. Echt fijn!

Marjanne

Groepsbegeleider logeerhuis , Gemiva