Cursus Connecting Touch massages aan gehandicapten

Maak elkaars dag bijzonder!

Verdubbel de connectie met mensen met een

lichamelijke en verstandelijke beperking.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is speciaal bedoeld voor ouders, verzorgers en groepsbegeleiders. Wanneer je twijfelt of je geschikt bent of interesse hebt, neem dan contact met mij op via hallo@thobien.nl

Ik vond het heel erg leerzaam. Theorie en praktijk was goed in balans. Ik dacht eerst dat het veel theorie zou zijn. Je hebt deze informatie wel nodig om te weten wat je doet. Het was heel prettig dat er veel praktijkvoorbeelden werden gegeven. Het lijkt mij leuk om dit met ons team op te pakken. Ik vond het ook gezellig en je bent heel relaxed in het vertellen en voordoen.

Marjanne

Groepsbegeleider Logeerhuis, Gemiva

Ik heb honger naar meer. Het was interessant, leerzaam, duidelijk, informatief. Blijf vooral zo rustig, duidelijk en open in wat je doet en wilt bereiken. Je hebt een hele fijne manier van uitleggen en het was daarbij nog erg gezellig. Ik raad de cursus zeker aan om te volgen.

Lisette

Groepsbegeleider Woonhuis, Gemiva

Prettige combinatie van praktijk en theorie. Alles werd duidelijk voorgedaan en daarna konden we de  massages zelf op elkaar oefenen. Het was prettig dat Thobien veel vanuit haar eigen ervaring dingen vertelde. Waar we op moeten letten zoals toestemming vragen aan o.a. ouders

Julia

Groepsbegeleider Logeerhuis, Gemiva

Op zaterdag 30 juni en 7 juli 2018

Cursus Connecting Touch massages

Leer voet-, hand- en hoofdmassage geven

aan mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking

Tijd: 9.30 tot 16.30 uur

Locatie: Centrum van Alphen

Prinses Marijkestraat 20

2404 BC Alphen a/d Rijn

Na deze cursus geef jij:

 • Professionele voetreflexmassages
 • Ontspannende handmassage
 • Stress reducerende hoofdmassage

 

Om deze 2 dagen concreet voor je te maken ga jij naar huis met je eigen Connecting Touch Massageplan. Met alle benodigde kennis, vaardigheden, tools en tips kun jij snel aan de slag. Thuis of op je werk.

In deze cursus leer jij:

 • de werking van Connecting Touch Therapy massage
 • de functies van essentiële oliën
 • de toepassing van 9 essentiële oliën speciaal voor gehandicapten
 • indicaties en contra-indicaties
 • massageolie op maat te maken
 • hoe je de massages in je dag kan inplannen

In deze cursus oefen jij:

 • de voet-, hand- en hoofdmassage
 • het klaarmaken van een voetenbad met essentiële olie
 • het maken van een massageolie met essentiële olie
 • het maken van een badolie/douchecrème met essentiële olie

Waarom zou ik dit willen leren?

In een wereld waarin stress steeds meer toeneemt, er minder aandacht is voor elkaar, zijn mensen op zoek naar voldoening en erkenning. Er is een groep mensen die dit niet zelf kunnen aangeven. Zij zijn afhankelijk van anderen. Ik denk dat jij wel weet over welke groep mensen ik het heb. Mensen met een ernstige meervoudige beperking. Maar…

 

 • Hoe geweldig zou het zijn als jij vanuit een ontspannen houding de mensen die jij verzorgt oprechte aandacht kunt geven?
 • Hoeveel voldoening geeft het als je hierdoor meer contact krijgt?
 • Jij de ander steeds beter leert kennen door de subtiele signalen die zij afgeven.
 • Hoe heerlijk zou het zijn als jij hierdoor meer plezier in je werk gaat krijgen?
 • Jij kunt genieten van de momenten die jullie samen hebben.

Wat levert het jou op

1+1=3

Ik heb ervaren dat het geven van voet-, hand- en hoofdmassages je dag bijzonder maakt!  Je voelt jezelf meer in je eigen kracht staan en hebt meer grip op dat moment. De contactmomenten die jullie samen hebben verdiepen door het geven van de ritmische hand-, voetreflex- of hoofdmassages, hand- of voetenbad. Ik weet zeker dat deze momenten je in je hart zullen raken. Ik heb het zelf allemaal ervaren en gun jou deze ervaringen ook.

Ik vind het belangrijk welk gevoel jij de ander kan geven

Tijdens de cursus Connecting Touch massages ervaar jij wat de massages met jou doen. Ik geloof in de kracht door het eerst zelf te ervaren en jij je bewust wordt wat je een ander gaat geven. Ik weet ook hoe frustrerend het kan zijn als je het gevoel hebt dat je de ander niet een beetje extra aandacht kan geven. Stress situaties jou de baas zijn in plaats van dat jij de baas bent over jezelf en de situatie. Ik heb het zelf allemaal ervaren in de jaren dat ik als verpleegkundige heb gewerkt. En… ik kan je zeggen, ik vond dat knap lastig. De afgelopen jaren heb ik hier voor mijzelf aan gewerkt en heb geleerd hoe ik hiermee om kon gaan. En wat heeft mij dit veel opgeleverd. Ik leer jou dit graag tijdens deze cursus omdat ik ervaren heb hoe ongelooflijk belangrijk het is dat jij de ander het gevoel kan geven van:

 

 • Gezien en erkent te worden. Want zeg nou zelf… Dat willen we toch allemaal?
 • Er echt tijd voor hen wordt genomen, ondanks de druk die je voelt als verzorger. Ik ga je leren hoe jij hier mee kan omgaan ondanks de tijdsdruk die jij ervaart.
 • Jij de signalen ziet die zij geven zoals een lach, een geluid, een gebaar. Dat deze signalen niet door alle drukte en hectiek gemist worden.

Weet jij waar mijn hart helemaal warm en blij van wordt?

 • Ouders vertellen dat hun kind sinds 18 jaar een nacht heeft doorgeslapen.
 • Iemand met veel spasmen 30 minuten ontspannen kan liggen tijdens een Connecting Touch Massage.
 • De blije lach als de ander mij zijn kamer binnen ziet komen.
 • Meer ontspanning bij onrustmomenten.
 • Minder last van obstipatie hebben.
 • ‘s Nachts rustiger slapen.
 • Mijn hand pakken en vast blijven houden als ik klaar ben met de massage.
 • De onverwachtse reacties zoals ‘samen zingen’.
 • Een emotionele reactie als ik ‘gewoon’ over mijn dagelijkse dingen vertel.

Wat is Connecting Touch Therapy?

Connecting Touch Therapy zijn verschillende ritmische massages en inwrijvingen die afgeleid zijn van de Shantala massage, voetreflexmassage en antroposofische voet- en handinwrijvingen. De laatste 6 jaar heb ik mijn eigen methode ontwikkeld door deze verschillende massages met elkaar samen te voegen. Ik geloof en heb ervaren dat het lichaam ondersteund kan worden door gebruik te maken van natuurlijke middelen die in combinatie met de medicatie gebruikt kunnen worden. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van 100% biologische essentiële oliën. De kracht van deze oliën wordt vaak onderschat maar hebben een zeer heilzame werking en ondersteunen het lichaam op natuurlijke wijze.

De 2-daagse training voldeed meer dan ik zelfs verwacht had. Er was een fijne, duidelijke uitleg waarin veel praktijkvoorbeelden werden gegeven.

Debbie

Groepsbegeleider Logeerhuis, Gemiva

De cursus was duidelijk, prettig en ik kan het zeker gebruiken in mijn werk. Ik weet nu al dat er cliënten zijn die hier gebruik van willen maken. Ik raad de training iedereen aan die met mensen werken met een lichamelijke en verstandelijke beperking

Ria

Groepsbegeleider Woonhuis, Gemiva

Het was een leerzame cursus. Thobien legt alles goed, rustig en duidelijk uit. Ik vond het erg leuk, heb er veel van opgestoken en is goed toepasbaar op mijn werk. Ik raad de training aan iedereen aan die met gehandicapten werkt, ook aan de ouders.

Marjan

Groepsbegeleider Logeerhuis, Gemiva

Welke vragen kan ik nog voor je beantwoorden?

Wat is het adres?

Centrum van Alphen , Prinses Marijkestraat 20, 2404 BC Alphen a/d Rijn. Kom je met de auto of het openbaar vervoer?  Parkeren in de buurt is gratis. Het is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Kijk voor de meest recente informatie op de contactpagina van het Centrum van Alphen.

Geef je de training ook op locatie van de zorginstelling?

Ja, dit is geen probleem, mits er een geschikte ruimte is. Neem gerust hierover contact met mij op. Dit kan via hallo@thobien.nl

Kun je de cursus ook in 1 dag geven?

Nee, ik hecht veel waarde om de informatie op rustige en duidelijke manier te geven. Waarin er veel tijd is om de verschillende massages op elkaar te oefenen. Jij goed voorbereid bent om de massages aan mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking te geven.

Ik kan 1 dag niet, kan ik deze een andere keer inhalen?

Nee, dit gaat  helaas niet.

Het is zo druk op het werk, hoe kan ik dit er nog bij doen?

Je bent inderdaad wel een klein beetje extra tijd kwijt om iemand te masseren. Dit varieert tussen de 5 en 20 minuten en hangt helemaal af op welk moment jij de Connecting Touch massage gaat geven. In de praktijk levert het geven van een kortdurende massage ook veel meer op dan je van te voren had kunnen bedenken. De massages en inwrijvingen kun je op verschillende momenten geven. Tijdens een verzorgingsmoment, een apart moment op de dag. Misschien kun je wel een ‘wellnessmiddag’ organiseren? Je kunt het als vaste handeling in een dagplanning van iemand doen. Ik adviseer je graag als je hier later nog vragen over hebt. Dit komt allemaal aan bod tijdens deze 2 dagen.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt het cursusgeld in 2 termijnen betalen. Het totale bedrag van de cursus moet minimaal 1 week voor aanvang van de cursus betaald zijn. Wil jij in termijnen betalen? Stuur dan een mail naar hallo@thobien.nl

Is het geven van massages aan mensen met beperkingen wel veilig?

De voet-, hand- en hoofdmassages van de Connecting Touch Therapy zijn veilig om te geven. Tijdens de training leer jij precies wanneer je wel of geen massages mag geven.

Is het gebruik van essentiële oliën aan mensen met beperkingen wel veilig?

De essentiële oliën die je tijdens deze cursus leert zijn speciaal samengesteld voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Je kunt de essentiële oliën met therapeutische werking gebruiken bij o.a spijsverteringsproblemen, buik- en spierkrampen, spasmen, angsten, slecht slapen, onrustig gedrag, slechte concentratie. Heb je hier later nog vragen over? Ik adviseer je graag. Neem gerust contact met mij op via hallo@thobien.nl

Ik ben een ouder, maar zie alleen recensies van groepsleiders van logeerhuis of woonhuis.

Dat klopt. Tijdens de cursus kwam naar voren dat er ook ouders geïnteresseerd waren in de cursus. De massages kunnen ook goed thuis gegeven worden. Tijdens de cursus staan we uitgebreid stil hoe je dit kunt doen, op wat voor momenten en met welke olie je kunt werken. Je gaat een eigen massageplan maken hoe je de massages thuis kunt implementeren.

Kun je bij jou ook een starterspakket massageolie, etherische olie en andere materialen kopen?

Ja, dat kan zeker. Tijdens de cursus maak je in ieder geval 1 flesje massageolie die je mee kunt nemen naar huis. Onder oud cursisten kwam tijdens een enquête ook naar voren dat zij het jammer vonden dat er niet meer oliën verkocht werden. Het had hen veel tijd gekost om de juiste oliën te vinden en te kopen. Dit heeft sommigen zelfs weerhouden om de massages de eerste tijd niet te geven. Ik werk overigens alleen met biologische oliën van verschillende merken zoals: De Lichterde, Dr. Heberer bad- en massageoliën, Weleda, Chi en enkele oliën van Doterra.

Tijdens de cursus kun je verschillende massage- en etherische oliën, diffusers en andere materialen kopen. Denk aan een sisal handschoen, borstel om de huid te borstelen tijdens het geven van een voetenbad.

Zie ik jou op 30 juni en 7 juli 2018 tijdens de cursus Connecting Touch massages?

Contactinformatie

Thobien Robberts

Connecting Touch Therapy 

Ravelplantsoen 19 

2151GS Nieuw-Vennep

hallo@thobien.nl

Copyright

©Connecting Touch Therapy is een initiatief van Thobien Robberts.

Mijn missie is om mensen met een lichamelijke en verstandelijk beperking in Nederland meer ontspanning en minder stress te laten ervaren door een van de ontspanningsmassages van de Connecting Touch Therapy. Ik wil hierdoor een bijdrage leveren om hun kwaliteit van leven te verbeteren.