Wie is Thobien

Tijd en aandacht geven aan mensen die hier zelf niet om kunnen vragen, loopt als een rode draad door mijn leven. Van huis uit ben ik verpleegkundige; tegenwoordig zet ik mij in om mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen ontspanningsmassage te geven. Een moment helemaal voor jezelf. De reacties die ik krijg tijdens dit moment, daar word ik warm en blij van.

©Copyrights 2017: Yvonne Houben

Tijdens mijn werk in de gehandicaptenzorg heb ik mij ontwikkeld om oog te hebben voor ‘het kleine’ wat ontstaat. Ik ben iemand die het belangrijk vind dit altijd te benoemen zodat de ander het gevoel heeft gezien te worden. Mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking kunnen dit vaak niet zelf vertellen. De reden waarom ik met enthousiasme ouders en verzorgers informeer over het verloop van een massage. Dat is mijn persoonlijke kracht en maakt mij uniek in mijn werk. Naast het geven van de individuele Connecting Touch ontspanningsmassages, geef ik cursussen aan ouders en zorgverleners om de eenvoudige voet(reflex)-, hand- en hoofdmassages te geven.

Wat is Thobien

In de privésfeer, dat vertel ik je even in het kort:

 • Ik ben 23 jaar getrouwd met John en moeder van 2 prachtige jong volwassen zoons.
 • Mantelzorger van en ongelooflijk trotse dochter op haar 90 jarige vader.

In mijn werk kan ik op de vraag ‘wat ben ik’ het volgende vertellen:

 • Verpleegkundige; Vanaf 1980 ben ik als verpleegkundige in verschillende gezondheidszorgsectoren werkzaam geweest.
 • Begeleidster en verpleegkundige gehandicaptenzorg; De afgelopen 10 jaar ben ik werkzaam geweest op een dagbestedingscentrum. Als ZZP verpleegkundige verzorg ik ernstig meervoudig lichamelijk en verstandelijk gehandicapten die nog bij hun ouders thuis wonen.
 • Massagetherapeut; Shantala massage is het begin geweest. Hierdoor heb ik ervaren hoe belangrijk aanraken en contact is voor kwetsbare mensen. Voetreflexmassagetherapie en antroposofische voet- en handinwrijvingen zijn krachtige aanvullingen. Gecombineerd met etherische oliën zorgt het ervoor dat het lichaam nog meer ontspant. Het blijkt dat dit kleine lichamelijke ongemakken ondersteund.
 • Inspirerende en enthousiaste trainer: Eén van mijn grootste passies is het overdragen van mijn opgedane kennis en vaardigheden door het geven van cursussen aan ouders, zorgverleners en zorginstellingen.

Mijn droom is dat er in Nederland nog veel meer mensen/ Connecting Touch Therapeuten zijn die lichamelijk en verstandelijk gehandicapten kunnen helpen zich te ontspannen. Dit zorgt voor meer lichaamsbeleving waardoor de kwaliteit van leven toe neemt. In het kort kun je zeggen dat ik een gedreven, enthousiaste vrouw ben die vanuit haar passie, kennis en ervaringen de keuze heeft gemaakt om dat te doen wat ze leuk vind en waar ze goed in is. Ik vertel je graag over de reden van deze Verandering

“Door de veranderingen in de gezondheidszorg

zijn de zorgmomenten vluchtiger geworden

 • Door bezuinigingen in de zorg zijn de lichamelijke contact momenten vluchtig.
 • Aanraken en lichaamscontact is een van de eerste levensbehoeften.
 • Mensen die beperkingen hebben kunnen het gevoel krijgen er niet bij te horen.
 • Iedereen heeft het recht op en behoefte om met aandacht benaderd te worden.
 • Iemand die niet in staat is om zelf te bewegen, heeft vaak koude handen, voeten en/of huid.
 • Massage stimuleert de doorbloeding en zorgt voor een lichaam wat zich welbehagen voelt.

Waar ik helemaal warm en blij van wordt is:

De onverwachte lach die ik tijdens een massage krijg.

Ontspanning bij spasmen.

Ontspanning bij onrust momenten.

Bijna in slaap vallen tijdens een massage.

Van ouders hoor dat hun kind sinds 18 jaar een nacht heeft door geslapen.

Minder last van obstipatie hebben.

De onverwachte reacties zoals ‘samen zingen’.

Ouders vertellen zo blij te zijn dat hun kind tijd voor zichzelf heeft.

Ouders vertellen dat zij blij zijn dat zij hun kind iets kunnen geven wat alleen voor haar/hem is.

Mijn hand pakken en vast blijven houden als ik klaar ben met de massage.

De tevreden geluidjes die ik te horen krijg.

Een (emotionele) reactie krijg als ik over mijn gewone dagelijkse dingen vertel.

Ja, dit is wat ik ons kind ook wil geven.

Ja, dit is wat ik ook wil leren geven.

Contactinformatie

Thobien Robberts

Connecting Touch Therapy 

Ravelplantsoen 19 

2151GS Nieuw-Vennep

hallo@thobien.nl

Copyright

©Connecting Touch Therapy is een initiatief van Thobien Robberts.

Mijn missie is om mensen met een lichamelijke en verstandelijk beperking in Nederland meer ontspanning en minder stress te laten ervaren door een van de ontspanningsmassages van de Connecting Touch Therapy. Ik wil hierdoor een bijdrage leveren om hun kwaliteit van leven te verbeteren.